Evo koje dijelove tijela žene najčešće zanemaruju!
Ilustracija

Njegujte se

Evo koje dijelove tijela žene najčešće zanemaruju!

Lijepa i njegovana koža, ono je o čemu žene vode najviše računa. Međutim, i one znaju da pogriješe, jer odrđenim dijelovima tijela ne pridaju dovoljno pažnje, što je pogrešno, jer upravo te sitnice lako odaju naše godine.

1. Laktovi

Svoje laktove ne gledamo gotovo nikada, pa zašto bismo se o njima brinuli? Pogrešno. Suvi i opušteni laktovi odaju godine i izgledaju zaista ružno u haljinama bez rukava. Za njih vam ne treba neka posebna njega, dovoljno je samo da pri nanošenju kreme za ruke namažete i njih.

2. Stopala

Suva i neuredna stopala pokvariće izgled i najljepših žena. Redovno odlazite na pedikir ili ga radite sami kod kuće, a svake večeri prije spavanja, na noge nanesite deblji sloj kreme, a zatim obucite pamučne čarape.

3. Unutrašnja strana butina

Malo je poznata činjenica, da se većini žena najviše celulita stvara upravo na ovom području. Unutrašnju stranu butina često zaboravljamo u teretani i pri nanošenju anticelulit krema. Pozabavite se više ovim područjem, i uskoro ćete biti oduševljeni izgledom vaših nogu.

4. Zanoktice

Mnoge žene pate od suvih zanoktica, ali rijetko kada preduzimaju nešto u vezi toga. Kremu za ruke počnite da utrljavate i u zanoktice, a svakako nabavite i poseban preparat u obliku "olovke" kojim ćete omekšavati svoje zanoktice dok potpuno ne nestanu.

5. Područje oko očiju

Koliko god se pisalo o tome, mnoge žene i dalje koriste istu kremu za lice i područje oko očiju. Na ovom dijelu lica vaša koža je najtanja i prva će se popuniti borama, pa zbog toga joj morate posvetiti posebnu njegu.

Index.hr

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.