Kako da ofarbate kosu bez farbe?
ilustracija

Saznajte

Kako da ofarbate kosu bez farbe?

Da bi postigle željenu nijansu svoje kose, većina žena koristi farbe, koje se mogu kupiti u svim prodavnicama. Međutim, da li ste znali da svoju kosu možete ofarbati i uz pomoć namirnica, koje sigurno imate u svojoj kuhinji?

Sigurno se već pitate kako je to moguće? Pa, pročitajte u nastavku.

Čaj

Na ovaj način ne možete baš promijeniti boju kose iz plave u crnu, ali možete sakriti sijede vlasi. Za tamniju kosu koristite crni čaj, a za svjetliju čaj od kamilice. Fora je u tome da čaj bude jak – na dvije čaše vode, stavite od tri do pet kesica čaja. Ostavite da odstoji kao što to inače radite, i pustite da se ohladi prije nego što nanesete na kosu. Ostavite da djeluje oko sat vremena, i imajte na umu da što duže djeluje, to će boja biti tamnija.

Kafa

Ovo je odličan način da potamnite kosu, a da je ne oštetite. Takođe, kafa će prekriti sijede vlasi, ukoliko ih imate. Proces farbanja je isti kao kod čaja – napravite jaku kafu, pustite da se ohladi, prelijte kosu i pustite da odstoji najmanje sat vremena. Takođe, boja će duže trajati ako na kosu nakon farbanja nanesete jabukovo sirće.

Sok od cvekle

Svježe iscijeđeni sok od cvekle kosi će dati crvenkastu boju, ali budite pažljivi da vam crvene fleke ne ostanu na odjeći i rukama (nosite rukavice). Najbolji način da ofarbate kosu ovim sokom je da ga pomiješate sa malo kokosovog ulja, utrljate u kosu i isperete nakon sat vremena.

Limunov sok

Limunov sok ima prirodno izbjeljujući efekat, pa je idealan ukoliko želite nekoliko svjetlijih pramenova. Svježe iscijeđeni sok natrljajte na kosu, ostavite da djeluje nekoliko sati i isperite. Ovaj način je naročito dobar za dodatno izbjeljivanje prirodno svjetlije kose.

Orahova ljuska

Ako želite braon nijansu kose, ovo je savršen način da to i dobijete. Ljuske kuvajte u vodi oko sat vremena ili duže, ako želite tamniju nijansu. Uklonite ljuske iz vode, ostavite da se ohladi, nanesite na kosu i isperite poslije sat vremena.

Sok od šargarepe

Ne očekujte da ćete time dobiti baš šargarepa nijansu na svojoj kosi - dobićete crvenkasti sjaj. Svježe cijeđeni sok od šargarepe nanesite na kosu, ostavite da odstoji oko sat vremena. Ukoliko ne dobijete željene rezultate, ponovite proces nekoliko puta, to svakako neće oštetiti kosu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.