Od ovoga će vam kosa rasti kao luda
Ilustracija

Recept

Od ovoga će vam kosa rasti kao luda

Odlučili ste da pustite da vam kosa poraste, kao i malo promijenili frizuru? Ako ste netrpljivi da dobijete željenu dužinu, isprobajte ovaj recept, koji će vam pospiješiti rast kose i ublažiti njeno opadanje.

Zabrinuti ste zbog opadanja kose? Nema razloga za paniku, tvrde stručnjaci. Normalno je da tokom jeseni gubimo više dlaka nego obično. A ukoliko želite da pospiješite njihov rast, napravite prirodnu, hranljivu masku koja ublažava opadanje, reguliše prekomjerno mašćenje, oporavlja suve i oštećene vlasi i vraća im vlagu. Za pripremu ovog blagotvornog preparata, potrebni su vam:

- kašika meda

- čaša tamnog piva

- banana

- žumance.

Med je bogat hranljivim materijama i vitaminima B1, B2, B6, C, E i K. Pivo, naročito tamno, puno je hmelja, kvasca i šećera dok mikronutrijenti, bakar, fosfor, kalijum, magnezijum i gvožđe, podstiču rast i ujedno jačaju kosu. Žumance obiluje proteinima i kalcijumom, koji pospješuju njen sjaj i mekoću.

Sve sastojke dobro izmiješajte u blenderu dok ne dobijete žitku smjesu.

Masku utrljajte u korijen kose, umotajte je i držite od jednog do dva sata. Potom isperite na uobičajen način.

Dovoljno je da ovaj prirodni preparat primjenjujete jednom nedjeljno, a prve rezultate uočićete već poslije dvije do tri nedjelje.

Kolektiv.me

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.