Hyundaijev premijum model za 1 dan naručilo 4.300 ljudi
Genesis G90

Hyundaijev premijum model za 1 dan naručilo 4.300 ljudi

Prvi model luksuznog brenda Genesis, koji je pokrenula korejska kompanija Hyundai, privukao je veliku pažnju potencijalnih kupaca. Za samo jedan dan, fabrika je u Južnoj Koreji primila 4.342 narudžbine za limuzinu G90.

Iako je zvanična premijera Genesisa G90 (prodavaće se pod imenom EQ900 u Koreji) zakazana za 9. decembar, novi model već je zabilježio uspješan start prodaje na domaćem tržištu. 

Poređenja radi, kada se 2009. pojavio njegov prethodnik, Hyundai Equus, u pretprodaji je naručeno 1.180 vozila, dok je za limuzinu Genesis kompanija primila 3.331 narudžbina uoči premijere tog modela u novembru 2013. 

"Smatramo ovo velikim uspjehom, s obzirom da je riječ o luskuznoj limuzini iz najviše klase, koja će imati visoku cijenu na tržištu", rekao je portparol komapnije Hyundai Motor.

Genesis G90
 
Genesis G90

 

Genesis G90, koji će predstavljati vrh ponude nove korejske premijum marke, na domaćem tržištu biće dostupan sa tri benzinska motora. 

Najslabiji, atmosferski 3.8 V6 GDI proizvodi 334 ks (246 kW), nešto snažniji 3.3 litarski twin-turbo V6 razvija 370 ks (272 kW), dok najjači 5.0 V8 raspolaže sa 425 ks (313 kW). 

Motori su povezani da osmobrzinskim automatskim mjenjačem, a kao opcija u ponudi će biti pogon na sva 4 točka. 

Nakon Južne Koreje, očekuje se da Genesis G90 stigne u prodajne salone širom svijeta tokom 2016. godine.

B92

 

 

 
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.