Rađen: Postoji šansa da mi se smanji kazna
Nikola Rađen

Srpski vaterpolista

Rađen: Postoji šansa da mi se smanji kazna

Suspendovani srpski vaterpolista Nikola Rađen rekao je da vjeruje da postoji šansa da mu Sud za arbitražu u sportu smanji kaznu zbog korišćenja dopinga.

Rađen je dva puta početkom ove godine na testiranjima posle utakmice bio pozitivan na doping, zbog čega mu je Svjetska federacija plivačkih sportova (FINA) izrekla četvorogodišnju suspenziju.

Od tada, Rađen je više puta istakao da je kazna oštra, a ove nedelje je podnio žalbu sudu u Lozani, koji će o njoj raspravljati 11. januara. 

„Ima šanse da mi smanje kaznu. To mi je želja za 2016. godinu“, rekao je Rađen za „Večernje novosti“. 

Pošto mu nije samo zabranjeno da igra vaterpolo, već i da obavlja bilo kakvu funkciju u sportu, Rađen je odlučio da upiše Fakultet za sport, smjer za trenera. 

„Predavanja su zanimljiva, sve je potpuno drugačije kada gledate spolja, a ne iz bazena. Može dosta da se nauči. Ipak, u ovom trenutku mi je najvažnije da smanjim kaznu, a posle ću vući sljedeće poteze“, ističe Rađen. 

Rađen je već propustio Svjetsko prvenstvo u Kazanju, na kojem su srpski vaterpolisti osvojili zlato. Neće biti u timu ni za Evropsko prvenstvo u Beogradu i Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, ali ne želi da se potencira priča o olimpijskom zlatu. 

„Već smo pomalo i dosadni. Neka se samo desi, neka dođe kako treba. Ne zaboravimo da prije toga imamo Evropsko prvenstvu u Beogradu. Valja pred našom publikom da dominiramo kao u Kazanju i da sa zlatom u džepu odemo u Rio“, naglasio je Rađen.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.