Fjuri  novi bokserski šampion, Kličko izgubio titulu!

Prvi poraz od 2004. godine

Fjuri novi bokserski šampion, Kličko izgubio titulu!

Britanac je bio bolji rival od sredine meča, zadao je više opasnijih udaraca rivalu i u potpnosti zaslužio titulu šampiona u teškoj kategoriji

Vladimir Kličko više nije šampion u teškoj kategoriji! Ukrajinac je doživio prvi poraz od 2004. godine, a savladao ga je Tajson Fjuri. Nije bilo nokauta posle 12 rundi, ali su sudije zasluženo, jednoglasnom odlukom, prednost dale Britancu koji je tako postao novi šampion.

Za razliku od prethodnih 18. puta, Kličko ovog puta nije uspeo da pobijedi i da odbrani titulu u teškoj kategoriji, u verzijama WBO, WBA i IBF

Od početka meča je Fjuri provocirao rivala, spuštao je ruke, izazivao ga na udarac, a Kličko se nije dao. Sve do pete runde kada je Britanac uspio da zada udarac tačno ispod oka i tako raskrvari protivnika. Od tog momenta je Tajson preuzeo inicijativu, bio bolji, ali je nastavio sa provokacijama.

Sredinom devete runde je Kličko imao dobar direkt, ali je Fjuri odmah to anulirao sa nekoliko dobrih udaraca u nizu i tako najavio nešto zanimljiviju borbu. U desetoj rundi je bilo par dobrih razmjena sa obje strane, ali je Ukrajinac više puta bio taj koji je namjerno „grlio“ rivala i tražio odmor, a da stvari ne funkcionišu kako treba je pokazalo i to što je često okretao leđa rivalu.

U 11. rundi je Fjuri raskrvario arkadu protivniku, a zatim još nekoliko puta zadao teške udarce protivniku i dodatno približio pobjedi.

Mnogi su očekivali da će Fjuri odugovlačiti u poslednjoj rundi i da će samo čekati kraj, ali je on radio potpuno suprotno. Napadao je protivnika i pokušao da ga nokautira, dok je Kličko djelovao potpuno nespremno za ozbiljnu borbu...

Uspio je Ukrajinac sa par dobrih krošea da „bljesne“, ali je bilo previše kasno da se uradi nešto ozbiljno.

Novosti

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.