Vježbe koje će vašu kićmu održati zdravom do starih dana (VIDEO)
ilustracija

Svakodnevno, 5 minuta

Vježbe koje će vašu kićmu održati zdravom do starih dana (VIDEO)

Dovoljno je samo pet minuta dnevno da odvojite za ovu vježbu koja će učiniti da vam kičma bude zdrava cijeli život.

Ovaj kompleks vježbi preporučen za prevenciju i liječenje problema sa kičmom, u cilju obnavljanja i očuvanja pokretljivosti kičmenog stuba, takođe i za fiksaciju i jačanje intervertebralnih diskova. 

Možete je praviti svakodnevno kao jutarnju gimnastiku, ne zauzima puno vremena, samo 5 minuta. Radeći ove vježbe, održaćete svoju kičmu fleksibilnom i elastičnom do starih dana. Vježbe se mogu raditi čak i u periodu lumbaga. 

Ovaj kompleks vježbi više od 15 godina preporučuje i uspješno primjenjuje u svojoj praksi neurolog kijevskog regionalnog centra za sportsku medicinu A.N. Litvinenko. 

Konstantne vježbe za kičmu će stimulisati obnavljanje i jačanje pršljenova, učiniće vašu kičmu elastičnom, fleksibilnom i zdravom. U slučaju da ste imali ozbiljnu povredu ili operaciju kičme, prije obavljenja kompleksa ovih vježbi, obavezno se konsultujte sa svojim ljekarom.

Izvor:uspesnazena.com

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.