Evo kako da se ošišate sami, kod kuće
Foto: Guliver/Thinkstock

Uštedite novac

Evo kako da se ošišate sami, kod kuće

Budite svoj frizer i oblikujte kosu kako se vama najviše dopada.

Odlazak frizeru mnogim ženama ne predstavlja zadovoljstvo, kao što se naizgled čini. 

Zapravo, mnoge žene, i muškarci, naravno, bi najradije taj zamoran posao odradili kod kuće. Uz ove savjete je to i moguće.

Najprije, kupite oštre makaze. Vodite računa da ih koristite samo u ove svrhe.

Kada se odlučite na ovaj korak, operite kosu, ali je nemojte sušiti. Kosa se mnogo lakše siječe i jasnije oblikuje ukoliko je mokra. 

Očešljajte je i pored sebe imajte raspršivač s vodom kako biste mogli da naprskate krajeve ukoliko počnu da se suše.

Najbolje je šišati se što jednostavnije. Povedite računa da kosa bude svuda iste dužine, te je ravnomjerno i svuda malo po malo kratite.

Još jedna ideja za jednostavnu frizuru jeste da se nagnete i očešljate svu mokru kosu unaprijed. Prstima uzmite pramenove i isijecite svu kosu u obliku jedne ravne linije.  

Na dlanu

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.