Prehlađeni ste? Onda večeras spavajte sa mokrim čarapama
Ilustracija

Izborite se sa bolešću

Prehlađeni ste? Onda večeras spavajte sa mokrim čarapama

Sa hladnim vremenom dolaze prehlade i grip, a umjesto da odmah trčite kod ljekara i pijete lijekove, postoje jednostavni načini da se sami izborite sa bolešću.

Većina ljekara reći će vam da odmarate i pijete dosta tečnosti, ali postoji i jedan trik koji možete sami da uradite kod kuće i na taj način se izborite sa prehladom i ozdravite što prije.
 
Da li ste znali da odlazak u krevet sa mokrim čarapama može da vam pomogne kod prehlade?
 
Iako vam vjerovatno zvuči čudno, nošenje mokrih čarapa u krevetu pomaže kod simptoma prehlade i gripa, prenosi portal "Little things".
 
– Vjerovali ili ne, ova "vlažna" strategija može vam pomoći da ublažite simptome groznice i otklonite zagušenja tako što će krv opet cirkulisati u stopalima, što će drastično povećati i cirkulaciju krvi – navodi se u magazinu "Najbolje zdravlje".
 
Oni dalje objašnjavaju kako to treba da uradite.
– Zagrijte noge u toploj vodi, a onda potopite tanke pamučne čarape u hladnoj vodi, iscijedite ih i obujte neposredno pred odlazak u krevet. Zatim obujte suve, vunene čarape preko vlažnih. Mokre čarape trebalo bi da budu suve i tople ujutru, a vi ćete se osjećate mnogo bolje – ističu u magazinu o zdravlju.

Dnevno.rs

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.