Arhipelag
Foto: Thinkstock

Šarmantno odmaralište

Arhipelag "The World" u Dubaiju dobija ostrvo u obliku srca (FOTO)

Nedaleko od obala Dubaija trenutno se gradi ostrvo u obliku srca na kom će se od sljedeće godine nalaziti luksuzne vile.

Austrijska kompanija Klajndinst potvrdila je da redizajnira jedno od šest ostrva kako bi ga pretvorila u “Srce Evrope” – mega projekat koji će u Dubai donijeti i kišu i snijeg. 

Osmišljeno kao “šarmantno odmaralište”, ostrvo koje je inače dio vještačkog arhipelaga “The World”, ima na “mapi” ulogu Sakt Peterburga, ali je inspirisano Maldivima i imaće plutajuće vile, bijele plaže, lagune, bazene i raskošne bašte. 

“Zbog velike potražnje za plutajućim kućama, Sankt Peterburg je adaptiran tako da predstavlja Carsku verziju ‘Plutajućeg morskog konjica’”, objašnjava Džozef Klajndinst, koji je na čelu projekta “The Heart of Europe”. 

“Pošto smo preoblikovali ostrvo, odmaralište će početi s radom već 1. oktobra sljedeće godine, dok po originalnom konceptu, to ne bi bilo moguće do 2017”. 

Projekat “Srce Evrope” koji pokriva grupu od šest ostrva, prvi je takve vrste u Dubaiju i trebalo bi da ima najveći otvoreni akvarijum, klimatizovane ulice i luksuzne porodične hotele. 

Ostrvo Sant Peterburg biće povezano sa glavnim ostrvom “Evropom”.

Izvor: B92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.