Zategnite guzu dok sjedite!
Ilustracija

Magična vježba

Zategnite guzu dok sjedite!

Magična vježba koja će vam pomoći da na jednostavan i brz način zategnete zadnjicu na radnom mjestu...

Ko kaže da morate da idete u fitnes klub ili teretanu da biste imali zategnutu zadnjicu. Vježbe možete da radite i dok sjedite na poslu, u kolima, kod kuće, dok stojite u redu ili čekate na semaforu…

Stezanjem mišića zadnjice dok sjedite i radite bilo koji posao, može savršeno da oblikuje ovaj dio tijela. Stručnjaci tvrde da prilikom ovakve aktivnosti dolazi do iste kontrakcije glutealnih mišića, kao kada se vježba sa tegovima.

Cijela vježba se sastoji u tome da glutealni mišić čvrsto stegnete, izbrojite do dvadeset ili trideset i potom opustite. Vježbu treba ponavljati sa sve dužim stezanjem mišića. Cilj je da se dostigne 60 sekundi, ali sa pauzama između kontrakcija, ne dužim od pet do deset sekundi.

Korisna je jednostavnija varijanta vježbe koja se sastoji od naizmjeničnog kratkog stezanja i opuštanja, sa najmanje petnaest ponavljanja. Zatezanjem glutealnih mišića istovremeno jačaju i mišići karličnog pojasa.

Izvor: cosmopolitan.rs

 
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.