Troje ruskih atletičara prekršilo suspenziju
Ilustracija

Identitet dvije osobe nije poznat

Troje ruskih atletičara prekršilo suspenziju

Atletski savez Rusije saopštio je kako je troje njihovih sportista prekršilo suspenziju koju je prošle sedmice njihovoj federaciji zbog skandala sa dopingom izrekla Svjetska atletska federacija (IAAF).

Prema toj suspenziji svim ruskim atletičarima zabranjeno je da učestvuju u bilo kakvom međunarodnom takmičenju, te da mogu nastupiti samo na domaćim nadmetanjima, prenosi Andolija. 

Mikhail Butkov, generalni sekretar AS Rusije rekao je da je o ovome obavijestio IAAF.

"Troje naših atletičara učestvovalo je maratonima i trkama održani 14. i 15. novembra, uprkos suspenziji", piše u Butkovoj pisanoj izjavi na internet saveza.

Jedan od troje spomenutih atletičara vjerovatno je Viktor Ugarov koji je u nedjelju, 15. novembra pobijedio na maratonu u japanskom gradu Kazava.

To se dogodilo dva dana nakon izricanja suspenzije, nakon čega je diskvalifikovan. Identitet druge dvije osobe još uvijek nije poznat.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.