Ivana Španović i Amel Tuka najbolji atletičari Balkana
Foto: Beta

Uručena priznanja

Ivana Španović i Amel Tuka najbolji atletičari Balkana

Srpska skakačica u dalj Ivana Španović proglašena je danas u Tbilisiju za najbolju atletičarku Balkana. Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka je primio priznanje za najboljeg atletičara Balkana.

Ivani Španović je nagrada uručena na svečanosti u Tbilisiju, a najbolja atletičarka Srbije je priznanje Atletske asocijacije balkanskih federacija dobila po drugi put, saopštio je Atletski savez Srbije.

Španović je za najbolju na Balkanu izabrana i 2013. godine, tako da je postala prva atletičarka koja je tu nagradu primila dva puta.

"Velika mi je čast što sam ponovo dobitnica ovog priznanja, uvijek je zadovoljstvo biti u društvu najboljih. Treniraću još jače i dati sve od sebe da se što duže zadržim u svjetskom vrhu, da nastavim da pomjeram sopstvene granice i da uvijek budem u poziciji da se borim za odličja", rekla je Španović po dobijanju nagrade.

Španović iza sebe ima najuspješniju sezonu u svojoj karijeri. Pored titule evropske šampionke u dvorani, okitila se bronzanom medaljom na Svjetskom prvenstvu u Pekingu, a u ukupnom plasmanu Dijamantske lige zauzela je drugo mjesto. 

Ona je ove godine pomjerala granice svog najboljeg rezultata i nacionalnog rekorda nekoliko puta, tako da je u dvorani skočila 6,98 metara, dok je na otvorenom granicu od sedam metara preskakala nekoliko puta.

U izboru ABAF Amel Tuka je večeras izabran za najboljeg atletičara Balkana za 2015. godinu.

Priznanje na gala večeri u Tbilisiju Tuki je uručio predsjednik Evropske atletske asocijacije Svein Arne Hansen.

Tuka je nagradu dobio nakon što je ove godine osvojio naslov dvoranskog prvaka Balkana na 20. igrama u Istanbulu sa vremenom 1:48,86. Nakon toga, na Svjetskom prvenstvu u Pekingu osvojio je bronzanu medalju s vremenom 1:45,84.

Osim toga, Tuka je s vremenom 1:42,51 postavio najbolje vrijeme 2015. godine na 800 metara u svijetu, što je i novi balkanski rekord koji je do sada držao hrvatski atletičar Lućijano Sušanj.

Agencije

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.