Pucaćete od energije: Tri kašike ovog lijeka liječe anemiju i štite od virusa
Foto: Thinkstock

Vitaminska bomba

Pucaćete od energije: Tri kašike ovog lijeka liječe anemiju i štite od virusa

Napravite ga odmah, osim što je super zdrav, vrlo je i ukusan!

Smanjenje nivoa hemoglobina u krvi, nezavisno od broja crvenih krvnih zrnaca (eritrocita), smanjuje kapacitet krvi da prenosi kiseonik – i dovodi do anemije. U narodnoj medicini postoji više recepata za povećanje hemoglobina u krvi. 

Ova vitaminska bomba i ljekoviti eliksir izuzetno je dobar i provjeren lijek za povećanje hemoglobina, podizanje nivoa krvnih zrnaca i poboljšanje opšte krvne slike. 

Napravite ga odmah, osim što je super zdrav, vrlo je i ukusan! 

Za pripremu ovog prirodnog lijeka – vitaminske bombe, vam je potrebno: 

– 200 ml meda 

– 200 gr oraha 

– 200 gr suvog grožđa 

– 200 ml soka od šargarepe 

– 200 ml soka od cvekle 

– 2 limuna 


Priprema:

Operite 2 limuna. Rasijecite ih na pola i izvadite sjemenke. Sameljite sa korom (ako su prskani – skinite koru) i stavite u neku staklenu teglu od litre. 

U smjesu mljevenog limuna dodajte med, cijeđeni sok od cvekle i sok od cijeđene šargarepe. Promiješajte. Poslije u ovu smjesu dodajte sitno isjeckane ili mljevene orahe i suvo grožđe. I ponovo sve promiješajte. Dobićete oko 1 kg ukusne i vrlo zdrave ljekovite smese. 

Čuvajte je u staklenoj tegli u frižideru. 

Primjena: Uzimajte tri puta dnevno po 1 supenu kašiku, prije svakog obroka. Nema neželjenog dejstva, osim povećanja energije. Nakon sedmici ili dvije konzumiranja, provjerite krvnu sliku i prijatno se iznenadite.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.