Novosadska nedjelja mode: Predstavljeni modeli više od 70 dizajnera (FOTO)
“Serbia Fashion Week”/Foto: Anadolija

“Serbia Fashion Week”

Novosadska nedjelja mode: Predstavljeni modeli više od 70 dizajnera (FOTO)

U Novom Sadu večeras se završava internacionalni festival mode i dizajna – “Serbia Fashion Week”, u kome su od 9. novembra učestvovali poznati svjetski i domaći modni dizajneri i primijenjeni umjetnici. Glavna modna pista bila je u Master centru Novosadskog sajma gdje su ljubitelji mode imali prilike da vide nove kreacije za predstojeću sezonu, javlja Anadolija.

Posljednje veče jedna od učesnica bila je dizajnerka iz Azerbejdžana Gulshan Tagi.

”Uvijek sam nervozna pred modnu reviju, ali poslije kada prođe utonem u neki mir. Dio prikazanih kreacija su oslikane, jer mislim da žene iako spolja djeluju jake, te slike na odjeći prikazuju njihov unutrašnji svijet. One kažu da su žene nježne, osjetljive i romantične. Koristim prirodne materijale i pastelne boje pošto smatram da je ljudima dosta svijetlih boja. Planiram poslije ove revije da putujem po svijetu”, gotovo u dahu od uzbuđenja pred početak revije kazala je Gulshan.

Tokom petog izdanja Serbia Fashion Weeka koji se održavao u Novom Sadu i Beogradu nastupilo je preko 70 dizajnera iz Srbije, regiona i svijeta, a revije su pratili najprestižniji mediji u svijetu mode poput Vogue, Harper’s Bazar i mnogih drugih…

Kako navode organizatori, Nedjelja mode ima za cilj da doprinese razvoju kulture i privrede u Srbiji, potencirajući povezivanje domaće modne scene sa prepoznatljivim tržištima u Evropi i vodećim centrima mode u svijetu. Serbia Fashion Week se održava dva puta godišnje, u trajanju od sedam dana, a ova manifestacija postavila je Novi Sad i Srbiju na mapu svjetskih kulturnih centara.