Počinje vakcinacija protiv sezonskog gripa
ilustracija

Podgorica

Počinje vakcinacija protiv sezonskog gripa

Vakcinacija protiv sezonskog gripa u Domu zdravlja Podgorica počinje danas.

Za Glavni grad opredijeljeno je 6300 doza, što je, kažu u Domu zdravlja, dovoljna količina za sve građane kojima se preporučuje da prime vakcinu.

Svi građani koji imaju indikaciju, odnosno potrebu da prime vakcinu, treba da se jave u Dom zdravlja Podgorica kod izabranog doktora kod kojeg su registrovani i zakažu vakcinaciju, jer vakcinu ne smiju da prime osobe koje u trenutku vakcinacije imaju povišenu temperaturu ili neko akutno oboljenje, objašnjavaju iz ”, iz Doma zdravlja

Svi građani koji nisu pokretni ili iz drugih zdravstvenih razloga nijesu u mogućnosti da dođu u Dom zdravlja biće preko Jedinice za patronažu vakcinisani kod kuće uz prethodno zakazivanje..

Vakcinacija protiv sezonskog gripa se posebno preporučuje osobama starijim od 65 godina, hroničnim bolesnicima, zatim osobama oslabljenog imuniteta i licima izloženim povećanom riziku od infekcije u okviru zanimanja, kao što je medicinsko osoblje, a mogu da je prime i djeca starija od šest mjeseci.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.