Kako da našminkate usne ombre tehnikom? (VIDEO)
Ilustracija

Make up

Kako da našminkate usne ombre tehnikom? (VIDEO)

Internet je poludio za ovakvim načinom šminkanja, zato smo riješili da otkrijemo kako da postignete ombre efekat na usnama...

Prije šminkanja usana, da bi vam ruž dobro stajao, morate imati njegovane i nježne usne.

Za to će vam biti potreban piling. Pomiješajte malo šećera, cimeta i kašičicu maslinovog ulja i smjesu nanesite na usne. Sačekajte dva do tri minuta, pa ih isperite mlakom vodom.

Maslinovo ulje će dati nježnost usnama, šećer će ukloniti suvu kožu, a cimet će uraditi usvoj dio posla - učiniti ih malo većim. Poslije pilinga nanesite balzam za usne ili bilo koju hranljivu kremu.

Nakon njege, ide šminkanje:

1. Olovke za usne

Uzmite svijetliju boju olovke i nanesite je na cijele usne, a zatim sa tamnijom obojite spoljne ivice usana ili potamnite centar usana - šta vam bolje izgleda. Zatim opet uzmite svjetliju olovku kako biste izmiješali boje i kako bi vidljiva ivica između boja nestala. Prstom ili četkicom za usne utapkajte boju, a za dodatni sjaj stavite sjaj za usne, ali budite pažljive sa stavljanjem da vam se boje ne bi skroz pomiješale, a ombre efekat izgubio.

2. Ruževi

Kao i u prvom postupku, svjetliji ruž namažite kao bazu, preko cijelih usana, a ombre efekat napravite sa tamnijim ružem i četkicom za usne. Ako nemate četkicu za usne ili niste toliko spretni sa njom, nanesite i razmažite boje prstima. Sjaj stavite na usne za veći sjaj.

3. Ruž i olovka za usne

Ovo je  možda najlakši način za pravljenje ombre efekta. Ruž nanesite preko cijelih usana, a ombre napravite koristeći tamniju olovku za usne - na ivice nanesite olovku. Zatim četkicom ili prstima razmažite boju i izjednačite prelaz između boja. Na kraju stavite sjaj.

Evo nekoliko video prijedloga:

Kolektiv/Cosmopolitan

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.