Evo o čemu će vas Fejsbuk ubuduće obavještavati!
Ilustracija

Evo o čemu će vas Fejsbuk ubuduće obavještavati!

Iz Fejsbuka su najavili novi servis, koji korisnike obavještava da postoji osnovana sumnja da neka državna agencija pokušava pristupiti njihovim podacima i privatnim razgovorima.

"Iako smo se oduvijek trudili da zaštitimo svoje korisnike, smatramo da su napadi koje finansiraju državne agencije posebno opasni s obzirom na kapacitete kojima raspolažu. Stoga smo se odlučili na ovo posebno upozorenje, kako bi korisnici imali vremena pravovremeno reagovati", rekao je šef bezbjednosti Fejsbuka Aleks Stamos.

Naime, državne agencije kao što su američke CIA i NSA putem društvenih mreža šire softvere kao što su GCHQ i Smurf koji čitaju podatke sa memorije uređaja, a neki su sposobni čak uključiti mikrofon i snimati telefonske razgovore korisnika. Ovo je svojevremeno svjetskoj javnosti otkrio poznati zviždač Edvard Snouden, prenosi Klix.ba.


Iz Fejsbuka ističu kako je najbolje što korisnici koji dobiju upozorenje mogu učiniti, da u potpunosti zamijene uređaj.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.