Lako do zdrave vagine: Sodu bikarbonu svi imamo u kući, a ona zauvijek liječi kandidu!
Ilustracija

Prirodni lijek

Lako do zdrave vagine: Sodu bikarbonu svi imamo u kući, a ona zauvijek liječi kandidu!

Brojne knjige su napisane o iscjeliteljskim moćima i drugim koristima koje nam soda bikarbona kao lijek donosi. Ona je takođe, poznata kao sredstvo za čišćenje u domaćinstvu. Koristi se i kao sredstvo za podizanje tijesta prilikom pečenja, jer proizvodi balone ugljen-dioksida koji daju kolačima, krofnama, nekim vrstama hljeba i pecivu njihovu moć "narastanja". A povrh svega toga se koristi jer ima i raznovrsna iscjeliteljska svojstva.

Soda bikarbona kao lijek za različite tegobe

Soda bikarbona, takođe poznata i kao natrijum-bikarbonat ili jednostavno "bikarbonat" spada u antacide najbržeg dejstva. Ona zaustavlja svrab kod ujeda i uboda insekata. Pomaže da se uklone zubni plakovi i neutrališu kisjeline koje oštećuju zube. Ublažava simptome infekcije mokraćne bešike. Ljekari je koriste čak i za smanjenje nivoa kisjelina u krvi za vrijeme dijalize kod oboljenja bubrega. Stoga nemojte sa potcjenjivanjem gledati na vašoj polici tu malu kesu za pečenje kolača.

Medicinska soda bikarbona bez aluminijuma je prirodno je sredstvo za neutralizaciju. Sve hemikalije se mogu rangirati prema svom pH, mjeri kisjelosti ili baznosti. Voda je, sa svojom pH vrijednošću od 7,0 neutralna. Ako imate gorušicu možete da uzmete jednu kašičicu natrijum bikarbonata sa nekoliko kapi limunovog soka pomiješanih u čaši vode. Sok od limuna pomaže da se oslobodi malo gasa koja soda može da izgradi kada se kombinuje sa želudačnom kisjelinom. Kada popijete ovaj penušavi lijek, on će neutralisati hlorovodoničnu kisjelinu transformišući je u bezopasni natrijum-hlorid i ugljen-dioksid. Ovaj efekat traje samo oko 30 minuta, ali nastupa skoro trenutno. 

 

Terapija sodom bikarbonom protiv kandide

Candida albicans je gljivica koja je u određenim količinama prisutna kod svakog od nas, raste u crijevnoj flori. Ova gljivica živi i u ustima, grlu i polnim organima većine ljudi.

Organizam kod zdravog čovjeka drži nivo kandide pod kontrolom, ali ako se slučajno desi pad imuniteta, gljivica se razmožava i može da prouzrokuje ozbiljne zdravstvene probleme. U brzom vremenu u kojem živimo, mnogo je razloga za pojavu kandide kao što su stres, nezrava ishrana, sredstva za kontracepciju, prekomjerno korišćenje antibiotika. Drevni Egipćani su znali za djelovanje antigljivičnih lijekova, a u indijskoj literaturi se spominje soda bikarbona kao lijek za liječenje raka. Svakodnevno terapijsko i preventivno uzimanje natrijum bikarbonata predstavlja neprocjenljiv doprinos za održavanje dobrog zdravlja i vitalnosti organizma.

Ako je u pitanju muški dio populacije soda bikarbona kao lijek protiv kandide se može upotrebiti na sljedeći način:


U 2 čaše od jogurta napraviti dva rastvora, u jednom da se nalazi voda i farmaceutska soda bikarbona, a u drugom voda i obična so. Sljedećih 5 minuta umočite polni organ u jednu, pa poslije par sekundi u drugu posudu i ponavljajte postupak par puta. 

 

Za ženski dio populacije se preporučuje da se špricom rastvor sode ubrizga u polni organ, 3 puta dnevno i rezultati će vrlo brzo da se pokažu.

 

Sada kada smo saznali kako koristiti sodu bikarbonu protiv kandide, ne preostaje nam ništa drugo nego da istu i nabavimo. Napominjemo da je u oba ova slučaja potrebno da se koristi soda bikarbona bez aluminijuma koju možete da pronađete u vašoj apoteci.


Kome se upotreba sode bikarbone kao lijeka ne preporučuje 

Iako je uglavnom njena primjena u kuhinji, ona ima i druge korisne namjene. Soda bikarbona kakvu u današnje vrijeme poznajemo proizvedena je 1846. godine i od tada da danas njena popularnost ne jenjava. Dr Čeni je još 20-ih godina prošlog vijeka pacijente koji su oboljeli od gripa liječio upravo ovim prahom. S obzirom da je veoma jeftina, lako se koristi i rješenje je za mnogobrojne probleme, pronalazimo je u svakom domaćinstvu.

Naravno da postoje osobe koje ne bi smjele da koriste sodu bikarbonu bez aluminijuma, a to su: djeca koja su mlađa od 5 godina, osobe koje imaju dijagnostikovana teška oboljenja bubrega, osobe čiji je organizam osjetljiv na natrijum bikarbonat, osobe koje imaju oboljenja srca, jetre ili imaju visok krvni pritisak. Trudnicama se prije konzumacije preporučuje da potraže savjet od ljekara.

Da li je natrijum bikarbonat opasan za zdravlje? Soda koja u sebi ima aluminijum može da bude opasna po vaše zdravlje, ako je koristite u velikim količinama. Zbog toga se preporučuje da se koristi farmaceutska soda bikarbona bez aluminijuma.

Prije bilo kakve upotrebe i konzumacije neophodne su ljekarske konsultacije.

Dnevno.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.