Četiri trika koji će vašu šminku učiniti besprijekornom
Ilustracija

Savjeti visažista

Četiri trika koji će vašu šminku učiniti besprijekornom

Pogledajte savjete profesionalnih visažista i učinite vašu šminku savršenom.

Stavite puder samo tamo gdje vam treba 

Ako imate puder odgovarajuće boje (na šta biste i onako trebali pripaziti) i relativno dobar ten, ne morate uvijek slijediti pravila i stavljati puder na cijelo lice. Puder stavite samo tamo gdje vam je potreban jer će vam koža izgledati prirodnije, a samim tim i mlađe nego da svakodnevno nanosite debeli sloj pudera koji naglašava bore i pore. 

Prvo našminkajte oči i obrve 

Ovo je posebno bitno jer make up na očima zapravo treba da diktira ostatak looka, a na kraju - svaku ispravku, poput sjenke koja može da ostane na obrazima, lakše možete popraviti na čistom nego na našminkanom licu. Nikad ne koristite šljokičaste proizvode na mjestima gdje imate ožiljke ili proširene pore 

Naime, sjajne čestice iz ovakvih proizvoda reflektuju svjetlo i naglašavaju dubinu pora i ožiljaka. Ukoliko imate masnu i debelu kožu s porama, vjerovatno iz iskustva znate da vam mat finiš pudera i rumenila mnogo bolje pristaje od sjajnih proizvoda. U procesu šminkanja, više se puta odmaknite i pogledajte iz daljine u ogledalo 

Ovaj jednostavan korak osiguraće vam da iz realnije perspektive sagledate svoj make up, odnosno kombinacije boja, tonova i tekstura koje ste stavili na lice.

Superžena

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.