Osvježite staru maskaru!
Ilustracija

Dva odlična trika

Osvježite staru maskaru!

Otkrivamo vam čak dva odlična trika, pa vi odaberite koji vam se najviše dopada!

Maskara je jedan od proizvoda dekorativne kozmetike koji se zbog čestog izlaganja vazduhu lako može osušiti i prije isteka roka trajanja. Ako primijetite da se vaša maskara pomalo zgrušava, možete da je spasite uz pomoć dva jednostavna trika.

1. Fiziološki rastvor
Ubacite u maskaru nekoliko kapi fiziološkog rastvora koji možete da kupite u apoteci da biste je osvježili. Na isti način možete da tretirate osušeni ajlajner u gelu ili kremastu sjenku, ali zapamtite da to smijete da radite samo ako proizvodima nije istekao rok trajanja!

2. Topla voda
Kada vam polako nestaje maskare dobro je zatvorite i cijelu ubacite u šolju tople vode da biste "oslobodili" ostatke unutar tube. Držite je u vodi pet minuta, zatim izvadite, malo "pročačkajte"' i nastavite da normalno koristite maskaru.

Izvor: Zadovoljna.hr

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.