Da li je umivanje tokom tuširanja dobro za vaše lice?
ilustracija

Navike

Da li je umivanje tokom tuširanja dobro za vaše lice?

Da li ste se ikada zapitali postoji li osoba koja tokom tuširanja ne opere i lice? Vjerovali ili ne, postoje. Kada su upitani za razlog zašto to rade, odgovori su bili logični i zanimljivi.

Pored toga što kozmetički proizvodi koje koristimo za naše tijelo ne odgovaraju našem licu, određeni tretmani se lakše obavljaju nad lavaboom nego u kadi  i toplota vode koja odgovara našem licu je hladnija od one koju koristimo prilikom tuširanja.

Loše vijesti: Poznati svjetski dermatolozi tvrde da, vruća voda kojom se tuširamo negativno utiče na kožu lica jer širi krvne sudove i kapilare. Kao posljedica toga može doći do trajnog proširenja pora, koža lica može da se ošteti i izaziva se crvenilo.

Kao drugi , veoma bitan, poremećan je gubitak prirodne hidriranosti kože, navode dermatolozi. Savjetuje se da voda kojom se umivamo bude mlaka jer time sprječavamo proširenje pora i ne narušavamo prirodnu uravnoteženost kože lica.

Dobre vijesti: Ako se pridržavate predhodno navedenih pravila, umivanje tokom tuširanja je potpuno bezbjedno. Para i vlaga koje se stvaraju tokom tuširanja u kupatilu pozitivno utiču na kožu lica i idealna su podloga ako želite da uradite pilig i dubinski očistite vašu kožu.

Dermatolozi čak savjetuju da zaboravite na razne preparate za umivanje i to činite samo čistom mlakom vodom. Ne samo da ćete uštedjeti novac nego ćete svoju kožu sačuvati od negativnog uticaja raznih hemikalija koje ti preparati imaju u sebi.

Žena Blic

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.