Kakve intimne frizure vole žene, a kakve muškarci?!
Ilustracija

Higijena intimnog područja

Kakve intimne frizure vole žene, a kakve muškarci?!

Iako uglavnom ne prave pitanje i za seks koriste svaku priliku koja im se ukaže, jedno istraživanje je pokazalo da muškarci kod svojih partnerki preferiraju određene intimne frizure. Evo i koje...

U najnovijem istraživanju koje je objavio 'Journal of Sexual Medicine' ispitano je 1.100 muškaraca i žena otkrilo je kakve frizure muškarci i žene preferiraju kod svojih partnera.

Rezultati su pokazali kako i muškarci i žene vole kada je intimna zona bar malo 'uređena'. Naime, 95 posto ispitanika otkrilo je kako je dlačice s intimne zone uklonilo ili skratilo bar jednom u posljednjih mjesec dana.

Polovina žena, a tek svaki peti muškarac vole da njihova intimna zona bude potpuno bez dlaka.
I dok većina muškaraca na sebi ne preferira 'golu intimnu zonu' čak 60 posto njih voli da njihova partnerka nema dlačice, tačnije vole tzv. brazilku. Ostali ispitanici izjavili su da vole kada njihova partnerka ima bar 'malu frizuru'.

Kada je riječ o muškoj intimnoj frizuri, među ženama vlada podijeljeno mišljenje koje varira od potpuno gole intimne zone, djelimično izbrijane, “podšišane” ili čak potpuno tetaknute.
Žene su otkrile kako su razlozi zbog kojih se one depiliraju višestruki. Osim osjećaja čistoće bez dlaka se osjećaju seksepilnije i ugodnije. Ali, nema ništa loše ni u prirodnom izgledu. Bez obzira na želje partnera ili trendove, uklanjanjajte dlačice s intimne zone, samo ako to želite.

Izvor: Zadovoljna.hr

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.