Preview mode

Vjetar lomi širom CG: U Baru pala građevinska skela,  4 požara u HN, ošetećeni krovovi, oborena stabla
Foto:Jedro.bar

Veća materijalna šteta

Vjetar lomi širom CG: U Baru pala građevinska skela, 4 požara u HN, ošetećeni krovovi, oborena stabla

Jak vjetar pričinio je veću materijalnu štetu širom Crne Gore.

Orkanska bura, jačine preko 100 km na čas, koja je iza ponoći počela da duva prouzrokovala je štete u Herceg Novom na elektro mreži, zalenilu, na krovovima kuća od Sutorine do Kamenara, vratima, prozorima, javio je Radio Jadran.

Razotkriven je krov Instituta Igalo, iznad bazena. Služba zaštite i spasavanja imala je izuzetno tešku noć, jer su već od 22.30 sata krenuli na intervencije , a pozivi za pomoć ne jenjavaju ni jutros. Operativne su dvije smjene, sa 15 vatrogasaca, raspoređene dužcijele rivijere.

nevrijeme23022

Foto:Radio Jadran

Kako je Radiju Jadran kazao načelnik Službe Zlatko Ćirović, od sinoć su imali 4 požara – prvi kod hotela Xanadu, zatim oko 3 h na Mokrinama, nakon toga u Zelenici. Vatrogasci su trenutno ponovo u Zelenici gdje nastoje da lokalizuju požar kod Džorovog mosta. Prve tri intervencije uspješno su okončane, ali gašenje usložnjava orkanska bura, koja ne prestaje.

Kako je Ćirović dodao, između protivpožarnih intervencija, na nekoliko lokacija uklanjali su polomljena stabla u Igalu, Gomili, Zelenici a jutros i po rivijeri.

Olujni sjeverni vjetar-bura  koji je najavljena  kao „alarm“ upozorenje u petak na subotu u Baru, oborio je veliku konstrukciju za renoviranje hotela u Bulevaru Dinastije Petrović, prenio je portal Jedro.bar.

skela

Foto:Jedro.bar

Temperatura se u tom gradu kreće nešto više iznad jednog stepena Celzijusa.

Na više lokacija u Glavnom gradu vjetar je oborio stabla i grane drveća. Neka su završila na automobilima, čime je pričinjena materijalna šteta, prenio je portal Vijesti. U nekim naseljima vjetar je oštetio krovove kuća.

Kako su javile Primorske novine, u Bečićima je olujni vjetar oborio kran.

5264944919115887789666142800073528848678912n

Foto:Primorske novine

Direktorat za vanredne situacije juče je apelovao na nadležne službe i građane da preduzmu neophodne preventivne mjere i radnje kako bi spriječili eventualnu štetu i povrede građana povodom najavljenog nevremena u noći petak-subota i u subotu, 23. februara.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.