Partizan dobro igra kući, čeka nas velika utakmica

Trener podgoričkih košarkaša Igor Jovović

Partizan dobro igra kući, čeka nas velika utakmica

Budućnost Voli ima ogroman respekt prema Partizanu, ali želi da odigra dobar meč u Beogradu i ostvari pobjedu, kazao je trener podgoričkih košarkaša Igor Jovović.

Budućnost Voli i Partizan odigraće sjutra u Beogradu utakmicu devetog kola ABA lige.Jovović je kazao da su bez obzira na položaj na tabeli mečevi ta dva tima uvijek sa posebnim motivom, prenosi CDM.

"Siguran sam da oni imaju kvalitetan sastav koji može da napravi probleme. Imamo ogroman respekt prema njima, ali i kadrovske probleme. Dva igrača na spoljnim pozicijama Omar Kuk i Sead Šehović poslije meča sa Uniksom su povrijeđeni i pitanje je koliko će moći da se oporave. Njihovo neigranje bi za nas bio veliki hendikep", rekao je Jovović.

On je kazao da Budućnost Vooli treba da se što bolje pripremi i zadržimo nivo igre iz prethodnih mečeva, navodeći da u tim okolnostima može da se nada pobjedi.

"Sticajem okolnosti, Partizan je na startu lige izgubio neke mečeva, a nakon toga su angažovali kvalitetne igrače, koji su podigli kvalitet. Siguran sam da kako bude odmicalo vrijeme, da će i oni biti bolji. Po tabeli i formi, mi smo u prednosti", kazao je Jovović.

On je naglasio da se zanosi time, već da zna da Budućnost Voli u dvorani Pionir čeka teška utakmica.

"Svaka lopta biće značajna i ako ispištujemo dogovor i budemo se držali plana igre, milsim da možemo da slavimo", rekao je Jovović.

Centar podgoričkog tima, Aleks Marić, kazao je da Budućnost Voli bez obzira kakav rezultat ima Partizan ove sezone čeka velika utakmica.

"Svi znamo da Partizan odlično igra kući. Bez obzira kakav rezultat imaju ove sezone, čeka nas velika utakmica, gdje tražimo šansu da zadržimo prvo mjesto. Naša najjača snaga je odbrana, pokazalo se to do sada, i pokušaćemo na isti način da odigramo protiv Partizana", kazao je Marić.

Crnogorski prvak je lider regionalnog šampionata sa sedam pobjeda i porazom, a u posljednjih šest kola upisao je maksimalan učinak.

Partizan ima skor od dva trijumfa i šest poraza, a izgubio je posljednja tri meča u regionalnom takmičenju. Prošle sezone podgorički tim dobio je prošle sezone oba međusobna duela. U Beogradu je slavio 72:61, a u Podgorici 85:79. Duel u dvorani Pionir počeće u 21 sat.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.