5 brzih načina da popravite vaše omiljene cipele
Foto: Shutterstock

Trikovi

5 brzih načina da popravite vaše omiljene cipele

Svaka žena zna koliko je teško pronaći savršen par cipela. Baš zbog toga, jednom kada ih pronađe, sigurno će poželjeti da ih što duže ima i nosi. Donosimo pet obućarskih tajni zahvaljujući kojima će vaša omiljena obuća uvijek biti kao da ste je upravo kupili.

Problem 1.

Vaše cipele od antilopa su oguljene ili isflekane

Para je odličan način da osvježite obuću od antilopa. Takođe, nabavite četku za antilop. Dok se tuširate, obuću ostavite u kupatilu kako bi je para omekšala pa je detaljno iščetkajte. Rezultati će biti odmah vidljivi.

Problem 2.

Omiljene kožne čizme imaju fleke od vode

Preko noći, u čizme stavite veću količinu starih novina. Ujutro će biti suve, ali će vjerovatno na njima ostati bijeli tragovi od soli (naavno, to se dešava tokom zime). Očistite ih tako što ćete na vlažnu krpu nanijeti malo sirćeta te preći preko fleka.

Problem 3.

Neudobna obuća koja izaziva bol u stopalima

Neudobna obuća prava je muka za vaša stopala. Najčešće ćete završiti sa oteklim stopalima i žuljevima. Ako vas steže kaiš na novim kožnim cipelama, pošpricajte ga vodom te nosite po kući dok se ne osuši, jer će se na taj način koža prilikom sušenja prilagoditi vašoj nozi. Takođe, unutrašnjost neudobne obuće možete obložiti vatom ili zalijepiti flastere.

Problem 4.

Peta na štiklama potpuno je istrošena

Ako ste primijetili da iz pete na vašim omiljenim štiklama “viri“ ekser, vrijeme je da posjetite obućara. Kako biste što rjeđe išli kod njega, u prodavnicama obuće kupite poseban dodatak (kapicu) za štikle, jer ćete ih na taj način zaštititi od uranjanja u zemlju, vlažnu travu, tepih, ali i od trošenja na asfaltu.

Problem 5.

Iz vaše obuće širi se i više nego neprijatan miris

Ako ste pažljivi, ovaj problem se vrlo lako može riješiti. Naime, vodite računa da nosite samo čarape napravljene od čistog pamuka. Najlonke ili one od poliestera su za izazivanje znojenja, a samim tim i neugodnog mirisa. Kod obuće koja već ima neprijatan miris, svaki put nakon nošenja unutrašnjost pospite sodom bikarbonom (najjačim borcem protiv neugodnih mirisa). Prilikom pranja patika, stavite ih u jastučnicu pa tek onda u mašinu za veš. Uvijek ih sušite na vazduhu ili pored peći, a nikada u mašini za sušenje veša.

Izvor: Minimagazin.info

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.