Top 5 najjeftinijih turističkih destinacija! (FOTO)(VIDEO)
Foto: Profimedia / Novi Meksiko, Albukerki

Rajska mjesta

Top 5 najjeftinijih turističkih destinacija! (FOTO)(VIDEO)

Pronaći jeftin smještaj na destinaciji iz vaših snova može biti uzbudljivo gotovo kao i samo putovanje.

Zato, da bi vaš teško stečeni novac otišao na pravo mjesto, odnosno na povoljno odredište za vaš novčanik, prenosimo vam listu najjeftinijih putovanja.

1. Estonija
Ukoliko ste upravo sišli sa trajekta iz Štokholma ili Helsinkija, Estonija vam se može učiniti kao obećana zemlja. Zašto? Tu promjenu možete vidjeti u džepu nakon napuštanja eurozone, a tom razlikom možete da "okrenete" turu pića. Ovdje možete ujesto hostela da odaberete hotel, jer je dosta povoljno. Najbolje od svega je što ćete za svoj novac doživjeti iskustvo na mjestu gdje se miješa istočnjački i nordijski uticaj. Pored predivnog glavnog grada Talina, postoje i manje poznata ostrva Baltik, zatim obala i prostrana šuma Nacionalnog parka Lahema, koji je prvi nacionalni park u starom Sovjetskom savezu.

2. Ho Či Min i Hanoi, Vijetnam
Prema mnogim istraživanjima, Vijetnam je u vrhu liste najpovoljnijih odredišta. U oba grada, Ho Či Min i Hanoiu, za 20 i manje dolara dnevno možete jesti, spavati i dosta toga obići.


3. Istočna Afrika
Afrika je ogroman kontinent (SAD bi mogle da stanu u pustinju Saharu) tako da biste sebi i turizmu u istočnoj Africi učinili uslugu ako prednost date Keniji, Ugandi, Tanzaniji i ostatku regije. Uz to ćete doživjeti i nevjerovatna iskustva svjetskih čuda, od susreta sa gorilama do bijelih pješčanih plaža.


4. Novi Meksiko
Ukoliko tražite lijepa, pristupačna i mjesta sa dobrom hranom - ne tražite dalje. Novi Meksiko će vam održati budžet na nivou. Pored suvog i sunčanog vremena, možete naći jeftine hotele ali i hranu. Zimski sportovi su takođe jeftini, a pogled je zapanjujući. Pored toga, sve je besplatno - od hodanja po alspkim šumama do obilaska praistorijskih pećina.


5. Bosna i Hercegovina
Ako ne želite da idete daleko od Balkana, postoji nekoliko mjesta na koje možete da otputujete, svašta vidite i lijepo se provedete. Bosna i Hercegovina je jedna od njih. Jeftin smještaj, obroci i međugradski prevoz kombinovan sa posjetom istorijskim gradovima (Sarajevo i Mostar), zatim pristupačne adrenalinske avanture, od raftinga na Uni do skijanja...

Izvor: Novi.ba

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.