Budućnost poražena od Trabzona!
foto:kosarka.me

Treće kolo Eurokupa

Budućnost poražena od Trabzona!

Košarkaši Budućnosti poraženi su u trećem kolu Eurokupa od Trabzona u Turskoj rezultatom 75:71 i sada u ovom evropskom takmičenju imaju skor od jedne pobjede i dva poraza.

Trabzon je silovito počeo i poveo 9:0, a u 4. minutu je imao rekordnih 11 poena prednosti (13:2).

Turci su visoku prednost održavali do 7. minuta (18:9), kada je Budućnost prvo pogodila dvojku (Dragićević), a potom ušla u nevjerovatnu seriju trojki - do kraja prve dionice ih je pogodila 3 (Kuk, Subotić i Divo), za preokret (18:20).

Nakon što je Demirel prekinuo post svog tima u posljednjoj sekundi uvodnog kvartala (20:20), na startu druge je uslijedio novi parcijal raspucanih Podgoričana, koji su sa nove četiri trojke (2 Dragićević, Divo i Kuk) prvi put na meču stekli dvocifreni višak (22:32).

Domaćin je kontra serijom od 5:0 smanjio na zaostatak na 5 poena (27:32), ali je Jaramaz, koji je danas dobio veliku minutažu zbog prehlade kapitena Suada Šehovića, novim preciznim hicem iza linije 6,75m donio ''plavima'' višak od 8 poena (27:35).

Gosti su do odmora međutim postigli još samo poen, a to jedno iskorišćeno bacanje Džozefa Divoa bio je jedini pogodak Budućnosti koji nije stigao iza linije 6,75m u drugoj dionici! To su igrači Trabzona iskoristili da priđu na samo 3 poena (33:36).

Na početku trećeg perioda Budućnost nije uspjela da pronađe ritam sa kraja prve i starta druge četvrtine, dok su se domaći igrači razigrali i parcijalom 15:4 stekli 8 poena prednosti (48:40) u 26. minutu.

Imali su Turci nakon bacanja Kinzija i vođstvo od 9 poena (54:45), ali su Crnogorci novom serijom (7:0), koju je trojkom zaključio Kuk, došli na -2 (54:52).

U posljednjem napadu u trećem kvartalu pogodio je Hardi i pred odlučujući postavio rezultat 56:52.

Budućnost je dobro otvorila četvrtu četvrtinu i bacanjima Jaramaza ponovo prišla na -2 (56:54), ali su se Kinzi i drugovi ponovo odlijepili i u 35. minutu poveli 67:57.

Jedan od posljednjih trzaja Podgoričani su imali u 38. minutu, kada je Divo vezao 4 poena za 69:65, ali je već u narednom napadu nezaustavljivi Terens Kinzi trojkom praktično riješio pitanje pobjednika (72:65).

Ipak, Turci su serijom grešaka dali novu nadu gostima, koji su preko Jaramaza 18 sekundi prije kraja prišli na 73:71.

Međutim Kinzi je u narednom ataku bio hladnokrvan sa linije penala i postavio konačan rezultat 75:71.

Najbolji u timu Budućnosti bio je Jaramaz sa 16 poena (indeks 23), Dragićević ih je dodao 18, uz 8 skokova, Divo 13, a Kuk 12 i 9 asistencija.

U pobjedničkoj ekipi blistoa je Kinzi sa 23 poena, 7 skokova i 6 asistencija (indeks 35), a odlični su bili Stipanović sa 20, Hardi sa 15 i Kulig sa 12 poena.

Izvor:kosarka.me

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.