Bošković: Iza navijačkih ispada ne stoji Rukometni savez Srbije
" Iza navijačkih ispada ne stoji Rukometni savez Srbije "

Navijački ispadi

Bošković: Iza navijačkih ispada ne stoji Rukometni savez Srbije

Predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Predrag Bošković ocijenio je u izjavi za TV Atlas da ne vjeruje da iza navijačkih ispada na polufinalnom meču na Evropskom prvenstvu između Srbije i Crne Gore stoji Rukometni savez Srbije, te da odgovornost pripisuje ostrašćenim navijačima.

 Ne vjerujem da je to organizovano od strane Rukometnog saveza Srbije. Sa gospodinom Djurkovićem i ekipom imamo više nego prijateljske odnose. Ubijeđen sam da to nije organizovano sa njihove strane, već od strane navijača. Znate da je to vrlo teško kontrolisati i da su te tenzijepostojale u drugim sportovima, kazao je Bošković.

Swedska TV 4 emitovala je snimak na kojem je prikazana skandalozna namjera beogradskih domaćina da - pripremajući polufinalni meč na Evropskom prvenstvu za rukometašice između Srbije i Crne Gore – organizuju i podstrekavaju nacionalističko navijanje tokom susreta dvije ekipe.

Novinar Max Grindal prikazao je skriveno ozvučenje u dvorani – pozicionirano desetak metara od terena - koje je povezano sa „vođom navijača“, smještenim ispod najvatrenijih srpskih navijača.

Prema riječima Boškovića, ovaj događaj pokazuje način iskazivanja nervoze protivničkih navijača, vjerovatno zbog lošeg rezultata, ali da ga raduje što crnogorski navijači nijesu podlegli pritisku.

- Meni je drago da su se navijači Crne Gore, koji su bili u velikom broju na toj utakmici, ponašali potpuno u skladu sa onim što je dugogodišnja tradicija, što su zdušno podržavali rukometašice, a da se nijednim gestom nijesu nekultuurno odnosili prema domaćinu i protivničkim navijačima. Još draže mi je što smo u utakmici pobijedili i izborili finale, istakao je Bošković.

On je dodao i da je glavni zadatak čelnih ljudi rukometnih saveza da se okrenu onome što je “prosperitet rukomet na Balkanu“.

(izvor:Analitika)