Vježba koja će transformisati vaše mišiće nogu
Foto: Shutterstock

Bugarski split čučanj

Vježba koja će transformisati vaše mišiće nogu

Dvjesta ponavljanja za 10 minuta – sve što vam je potrebno da izgradite nadmoćne mišiće donjih ekstemiteta.

Postoji hiljadu vježbi koje biste mogli da radite za donji dio tijela, ali Bi Džej Gadur, fitnes eksper Men's Healtha želi da se fokusirate na samo jednu vježbu i da napadnete mišiće gluteusa, kvadricepsa, kukova i listova brutalnom varijacijom bugarskog split čučnja.

Sigurno znate da obična verzija bugarskog čučnja podrazumijeva da vam je zadnja noga na benču, ali ova varijacija vježbe je teža zato što podižete i prednju nogu na podlogu, što vam omogućava da donji dio tijela napadnete još jače.

"Ova vježba stvara veće savijanje kukova i koljena, što poboljšava rast mišića gluteusa i kvadricepsa", ističe Gadur.

Uradite 10 ponavljanja desnom nogom, pa onda odmarajte dok ne istekne jedan minut. Potom uradite 10 ponavljanja lijevom nogom i odmarajte dok ne istekne drugi minut.

Ponavljajte ovaj obrazac dok ne uradite po 100 ponavljanja svakom nogom, a za to će vam trebati 20 minuta.

Svaki put kada budete radili ovu vježbu, povećavajte broj ponavljanja makar za jedan, a vaš krajnji cilj treba da bude 100 ponavljanja svakom nogom za 10 minuta.

Menshealth.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.