Primorac bolji u derbiju
Triglav Jadranska liga

Triglav Jadranska liga

Primorac bolji u derbiju

Vaterpolisti Primorca pobijedili su sinoć u Kotoru hercegnovski Jadran 8:5 (2:3, 3:0, 2:1 i 1:1), u utakmici 12. kola Triglav Jadranske lige.

Primorac je ostvario drugi trijumf u regionalnom takmičenju ove sezone, u kojoj ima i tri remija i sedam poraza. Jadran je doživio sedmi poraaz, a ostvario je četiri pobjede, uz jedan neriješen rezultat.

Primorac je, nakon izjednačene prve četvrtine koja je pripala Jadranu 3:2, u drugoj sa tri pogotka napravio preokret (5:3), a u trećoj stetako prednost od tri gola (6:3 i 7:4) i praktično već tada riješio pitanje pobjednika.

 Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Nikola Sutić sa četiri, Nikola Murišić je postigao dva, dok su se po jednom u listu strijelaca upisali Nikola Marković i Miljan Popović. Dvostruki strijelac za Jadran bio je Ivan Krizman, dok su po gol postigli Jovan Sarić, Nikola Giga i Radovan Latinović.

Ostali mečevi na programu su sjutra. Budva će u Splitu igrati POŠK-a. U ostalim duelima sastaće se: Jadran Split - Jug, Šibenik - Primorje, Triglav - Mladost i Medvešćak - Mornar.

(izvor:Analitika)