Tojota povlači 6,5 miliona modela
Ilustracija

Zbog kvara

Tojota povlači 6,5 miliona modela

Tojota je saopštila da će širom svijeta povući 6,5 miliona svojih automobila, zbog greške na prekidaču električnih stakala na prozorima.

Kako navodi "NBC News", problem se pojavio na modelima Yaris/Vitz subcompact, Korolla, Kamri i drugima.

Najviše automobila biće povučeno u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), njih 2,7 miliona, dok će u Evropi biti povučeno 1,2 miliona vozila, kao i 600.000 iz Japana.

Iz Tojote navode da se problem pojavio na prekidačima za prozore, koji nijesu konzistentno podmazani tokom proizvodnje.

Ostaci koji su nastali trošenjem električnih kontaktnih tačaka mogu se nakupiti i izazvati kratki spoj, što može dovesti do pregrijavanja i topljenja prekidača, pa čak i do požara.

Iz Tojote poručuju da zasad nije zabilježena niti jedna nesreća izazvana ovim kvarom na njihovom vozilu.

Anadolija

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.