Gojković debitovao

Vođstvo tokom cijelog meča

"Ajkule" pobijedile Španiju rezultatom 11:6

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore ostvarila je pobjedu na startu preliminarne faze Svjetske lige. Crnogorski vaterpolisti savladali su večeras u Igalu, u prvom kolu B grupe, selekciju Španije 11:6 (4:1, 1:2, 2:1 i 4:2)

Izabranici novog selektora Vladimira Gojkovića tokom cijelog meča bili su u vođstvu, prvu četvrtinu dobili su 4:1, a prednost od tri gola imali su još dva puta (5:2 i 7:4).

Crnogorski vaterpolisti početkom posljednje četvrtine prednost je uvećala na četiri (8:4), dok je u finišu tog dijela meča razlika iznosila i šest golova (11:5).

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Aleksandar Radović i Nikola Janović sa po četiri, Aleksandar Ivović postigao je dva gola, dok se jednom u listu strijelaca upisao Filip Klikovac.

Pogodak za Španiju postigli su Mark Mingel, Albert Espanjol, Malarah, Oskar Ečenike, Blaj Majarak, Gilermo Molina i Mark Bah.

U drugom meču B grupe, u 20 sati i 30 minuta u Beogradu, sastaće se Srbija i Francuska. 

Crna Gora će u drugom kolu, 17. novembra, biti gost Francuske.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.