Misteriozni gradovi se pojavljuju na nebu iznad Kine (VIDEO)
Foto: Screenshoot

Plutajući grad

Misteriozni gradovi se pojavljuju na nebu iznad Kine (VIDEO)

Ovog oktobra, građani iz različitih dijelova Kine svjedoci su misterioznog fenomena koji izgleda kao scena iz horor ili filma naučne fantastike. Gledajući u nebo pri zalasku sunca vidjeli su misteriozan plutajući grad koji lebdi nad njihovim gradom.

Kako prenosi portal „Misterijus juniverz“, neobičnu pojavu je snimio kamerom 7. oktobra jedan stanovnik grada Fošan u južnoj provinciji Kanton Tičino. Prikaza grad, koja se sastoji od kompleksa oblakodera, može se posmatrati u detalje nekoliko minuta, a zatim nestaje bez traga.

Nekoliko dana kasnije, 12. oktobra, drugi grad duhova sa sopstvenom arhitekturom pojavio se na nebu u pokrajini Điangsi. Prema riječima svjedoka, prije nego što je nestao bio je vidljiv 30 minuta, što je omogućilo da se vidi na ovoj fotografiji.

To nije prvi put da se pojavljuje misteriozni pejzaž na nebu u Kini. U 2011. godini grad duhova je plutao na rijeci u selu Huanšan. Od svog prvog pojavljivanja fenomen je izazvao veliko interesovanje među ljubiteljima naučne fantastike i paranormalnih aktivnosti, ali kao i svaka misterija ima naučno objašnjenje. Stručnjaci kažu da je to iluzija, to jest, projektovana slika objekata nastala prelamanja svjetlosnih zraka.                                                                         

Međutim, postoji još jedna hipoteza, prema kojoj su plutajući gradovi hologrami koji bi se stvorili pod. Ovaj projekat, prema zagovornicima teorije zavjere je rad vlade SAD, Bilderberg grupa i NASA i imaju za cilj da se stvore misteriozni nastupi ili vanzemaljci da zbuni ljudsku svijest i tako olakšaju put do novog svjetskog poretka.

Nezavisne novine

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.