Nekoliko trikova da vaš stari kaput izgleda kao nov
Ilustracija

Pet savjeta

Nekoliko trikova da vaš stari kaput izgleda kao nov

Ove godine vam se ne daju pare za novi kaput? Uz minimalno novca od starog kaputa napravite novi!

1. Dodajte dekorativnu traku

U prodavnicama možete da pronađete trake kojima možete da ukrasite kaput. Ako je kaput jednobojan osvježiće ga višebojna traka, a za višebojni kaput birajte jednobojne trake materijala koji se slaže s materijalom kaputa. Želite li da kaputu dodate glamur i svjetlucavost stavite traku koja na sebi ima ukrasne kamenčiće i svjetlucave detalje. Traku zašijte na rub kragne, na revere ili po dužini na dijelu gdje se kaput kopča.

2. Stavite novi kaiš

Ako kaput originalno i nije imao kaiš, uvijek možete da ga dodate. Kaiš će kaputu dodati eleganciju, a vaša figura će više doći do izražaja. Za deblji kaput birajte deblji kaiš i obrnuto.

kaput1

Foto: modnivrisak.com

3. Stavite broš

Broševi se ove jeseni vraćaju u velikom stilu. Učinite vaš kaput jedinstvenim pomoću broša (li dva) na reveru. Zavisno od toga kakvog je kroja i stila kaput, izaberite broš.

4. Zamijenite dugmad

Većina nas ne obraća pažnju na dugmad, a ona itekako mogu uticati na izgled kaputa. Starom kaputu svježinu možete da date i zamjenom starih i istrošenih dugmadi novim, posebnijim dugmadima koji će biti baš po vašem ukusu.

5. Stavite krzneni okovratnik

Krzneni okovratnik kaputu će udahnuti dašak glamura i učinitiće ga novim. Okovratnik možete da zašijete za kaput ili da ga pričvrstite pomoću tri dugmeta.

Ako niste vješti u šivenju sve ove ispravke možete da napravite kod krojača.

Zadovoljna.hr/Kolektiv.me

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.