Pronađeni tragovi vanzemaljskih civilizacija
Ilustracija

Izvještaj Džejsona Rajta

Pronađeni tragovi vanzemaljskih civilizacija

U zvijezdanom sistemu koji je zabilježio teleskop Kepler primijećene su neobične strukture koje bi mogle da ukazuju na prisustvo tehnološki naprednih vanzemaljskih civilizacija.

Džejson Rajt, astronom sa Univerziteta u Pensilvaniji, sprema se da objavi izvještaj o ovom bizarnom otkriću, objašnjavajući da bi ovi objekti mogli da predstavljaju gomilu vanzemaljskih megastruktura.

“Bili smo fascinirani njihovim neobičnim izgledom. Tačno je da su vanzemaljci poslednja hipoteza koju bi trebalo da uzmete u obzir kada otkrijete nešto neobično, ali velika grupa pronađenih objekata izgleda baš kao nešto što bi izgradili vanzemaljci”, izjavio je Rajt za “The Atlantic”.

Zvijezda nazvana KIC 8462852 nalazi se u blizini Mliječnog puta, između sazvježđa Labud i Lira. Pažnju astronoma prvi put je privukla 2009. godine, kada je označena kao kandidat čiji bi sistem mogao da sadrži planete nalik Zemlji.

Ali, KIC 8462852 je emitovala mnogo čudniji svjetlosni obrazac od bilo koje zvijezde oko koje bi mogla da se okreće neka nastanjiva planeta.

“Nikad nismo videli ništa slično. Pomislili smo da bi u pitanju mogla da bude greška, ili da su podaci stigli u tom obliku zbog kretanja letilice, ali sve smo ponovo pažljivo pregledali i nije bilo ništa od toga”, izjavila je Tabeta Bojadžijan sa Univerziteta Jejl.

Ona je nedavno objavila naučni rad u kojem razmatra sve moguće prirodne uzroke nastanka misterioznih objekata, a za sada je zadovoljavajuće jedino objašnjenje da je neka druga zvijezda privukla niz kometa ka KIC 8462852, što bi predstavljalo gotovo nemoguću slučajnost.

NN/Independent

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.