Budućnost slavila protiv Banvita na startu Eurokupa

Podgorica

Budućnost slavila protiv Banvita na startu Eurokupa

Košarkaši Budućnosti pobjedom su započeli takmičenje u novoj sezoni Eurokupa. Tim Igora Jovovića savladao je večeras u dvorani "Morači" turski Banvit rezultatom 83:70.

Iako umorni od zgusnutog rasporeda utakmica u ABA ligi, košarkaši Budućnosti krenuli su pobjednički i na evropskoj sceni. Banvit je u Podgoricu stigao sa ulogom favorita, ali su domaći izuzetno borbenom igrom uspjeli ostvariti prvu pobjedu u grupi "D", prenosi Anadolija.

Budućnost je od starta meča diktirala tempo. Prvu četvrtinu domaći su završili prednošću od šest poena, 24:18, da bi se na pauzu otišlo pri rezultatu 40:29 u korist Budućnosti.

I u nastavku je Budućnost igrala svoju igru i konstantno vodila dvocifrenom razlikom. Na kraju, pobjeda domaćih 83:70.

U domaćem timu najefikasniji je bio Tadija Dragićević sa 20 poena. Kod Banvita je Johnson ubacio 15. U ostalim mečevima grupe "D", Trabzonspor je savladao Aris rezultatom 74:71, dok je Unics Kazan bio bolji od Steaue rezultatom 94:68.

U narednom kolu, Budućnost će gostovati u Arisu, dok će Banvit biti domaćin Unics Kazanu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.