Đoković uspješno startovao turnir u Pekingu
Novak Đoković

Odlična igra

Đoković uspješno startovao turnir u Pekingu

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković uspješno je startovao turnir iz Serije 500 u Pekingu, pošto je u prvom kolu izgubio samo dva gema u duelu sa Simoneom Bolelijem - 6:1, 6:1.

Đoković je petostruki šampion u glavnom gradu Kine, a ovo mu je bila 25. uzastopna pobjeda.

Srpski teniser odigrao je odlično, Boleli je pružio možda malo jači otpor nego što krajnji rezultat pokazuje, ali je prvi reket svijeta lako došao do trijumfa u prvom meču od finala US opena.

Đokovića u drugom kolu čeka Kinez Že Žang.

Osmi teniser svijeta Rafael Nadal savladao je Kineza Dia Vua sa 6:4, 6:4.

Vu ima 24 godine, trenutno je 230. na svijetu, nikada nije bio bolje plasiran od 160. pozicije, ali je ipak, uspio da namuči osvajača 14 Gren slem titula.

U Duelu Nadal i Vua viđeno je čak deset brejkova, sedam u drugom setu. Kinez je vodio i sa 4:2 u drugom setu, ali je Nadal vezao četiri gema i uprkos lošoj igri došao do pobjede.

U drugoj rundi Španca čeka Vašek Pospišil, koji je u dva seta bio bolji od Estrelje Burgosa.

Nadal je 2005. godine osvojio turnir u Pekingu, a prije dvije sezone izgubio je od Đokovića u finalu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.