Knežević: Greška ljekara odnese mladi život i niko za to ne odgovara

Smrt dvogodišnje djevojčice potresla crnogorsku javnost

Knežević: Greška ljekara odnese mladi život i niko za to ne odgovara

Iako je smrt bebe V. Lj., koja je nakon ukazane medicinske pomoći u Kliničkom centru Crne Gore poslata na kućno liječenje, uzdrmala Crnu Goru i još jednom poljuljala povjerenje u zdravstveni sistem Crne Gore, ministar zdravlja Budimir Šegrt vjeruje da su ljekari u KCCG uradili sve kvalitetno i profesionalno.

On  kaže da poznaje način rada ljekara u Kliničkom i da ne sumnja da su uradili sve po propisima. Kaže da,  znajući princip, način rada, ukupan odnos prema pacijentu, ne sumnja da su ljekari u Kliničkom centru uradili sve kvalitetno i profesionalno. To je, kaže, njegov lični stav. Poručuje da je Vrhovno državno tužilaštvo pokrenulo istragu, obdukcija je u toku, te da će pustiti da prođe zakonska procedura, pa će moći da priča o tome. 
Slaviši Knežević, kome je prošle godine preminula beba od posljedica infekcije u bjelopoljskom porodilištu, ovaj slučaj otvorio je bolnu ranu. Ističe da saosjeća sa roditeljima preminule V. Lj. , jer ne postoji veći gubitak od gubitka djeteta. 
- Nažalost, u Crnoj Gori ovakve stvari postale su svakodnevnica. Greška ljekara odnese mladi život i niko za to ne odgovara - kazao je on.
Knežević podsjeća da je slučaj inficiranih beba u bjelopoljskom porodilištu totalno poljuljao povjerenje u zdravstveni sistem Crne Gore, a da će ga ovaj slučaj uništiti.
- Sada roditelji kada vode svoju djecu kod ljekara treba da razmišljaju da li ti ljekari uopšte znaju da rade i da li uopšte mare za svoj posao. Da ima države i zakona, ovo se ne bi događalo, nego bi rad ljekara bio strogo kontrolisan - jasan je Knežević, koji podsjeća da je suđenje ljekarima optuženim za infekciju pet beba u bjelopoljskom porodilištu trebalo da počne početkom septembra, ali je dva puta odlagano zbog, kako kaže, navodne bolesti jednog od ljekara.
- Da zaista postoji zakon, ti ljekari kojima se sudi bili bi suspendovani, ne bi radili sve ovo vrijeme. To je jasan dokaz koliko se u Crnoj Gori poštuje i sprovodi zakon i koliko i ne treba da se vjeruje u zdravstveni sistem - kazao je Knežević.
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.