Otvoren prostor za nove segmente saradnje sa Svjetskom bankom
Žugić sa predstavnicama SB

Rezimiranje uspješno okončanih aktivnosti

Otvoren prostor za nove segmente saradnje sa Svjetskom bankom

Ministar finansija dr Radoje Žugić sastao se danas sa Ellen Goldstein, direktorkom Svjetske banke za zemlje Jugoistočne Evrope i Tatianom Proskuryakovom, šeficom Kancelarije za BiH i Crnu Goru, povodom rezimiranja uspješno okončanih aktivnosti kao i ohrabrenja u smislu ispunjavanja obaveza prema Svjetskoj banci, uz puno uvažavanje podrške koja kontinuirano tretira i snaži različite segmente crnogorske ekonomije.

"Imajući u vidu da je u toku izrada Strategije Svjetske banke za Crnu Goru, sastanak je bio prilika da se još jednom razmijene mišljenja o stepenu usklađenosti naših politika sa zahtjevima partnerske institucije", navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

U tom smislu, Goldstein izrazila je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom u oblasti reforme poreske administracije i poljoprivrede, kao i istakla spremnost Svjetske banke da sa dodatnim resursima aktivnije učestvuje u rješavanju problema finansijskog stanja lokalnih samouprava, u smislu koncipiranja  modaliteta i preventivnih mehanizama koji bi osigurali održivost i stabilnost opština. 

Zahvaljujući se na proakitvnom pristupu Svjetske banke kada su postojeći projekti u pitanju i posebno cijeneći zaintersovanost partnera da podržava konstruktivne ideje za rješavanje tekućih pitanja, Ministar Žugić je, takođe istakao značaj otklanjanja postojećih regionalnih razlika, sa ciljem postizanja ravnomjernijeg rasta i razvoja Crne Gore. 

"Predstavnici Svjetske banke iskazali su otvorenost da se kroz buduće konsultacije, kao i kroz navedenu Strategiju, identifikuju i jasnije definišu oblasti saradnje u kojima bi ekspertska i finansijska pomoć Svjetske banke mogla biti najsvrsishodnija", navodi se u saopštenju.
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.