Najveće muzičko takmičenje

"Highway" će predstavljati Crnu Goru na Eurosongu

Crnu Goru će na narednom Eurosongu u Švedskoj predstavljati podgorički bend "Highway", koji čine pjevač Petar Tošić i gitaristi Marko Pešić i Luka Vojvodić.

Komisija, koju čine članica Savjeta RTCG, pjesnikinja Dragan Tripković, muzička urednica u Radiju Crne Gore Nada Vučinić, pjevač i kompozitor Slaven Knezović  i poznati džez muzičar Milorad Šule Jovović, predložila je da "Highway" predstavlja našu zemlju na najvećem međunarodnom muzičkom takmičenju.

Bend "Highway" postao je popularan nakon uspjeha u regionalnom takmičenju X Factor Adria, u kojem su osvoji četvrto mjesto. Mladi tročlani sastav će biti sedmi predstavnici Crne Gore na Eurosongu.

Ove godine u Beču, Nenad Knežević Knez sa pjesmom "Adio" je osvojio 13. mjesto, što je najbolji rezultat naše zemlje otkad nastupamo na Eurosongu.

Podsjetimo, "Highway" je prošlog mjeseca ozvaničio saradnju sa izdavačkom kućom Menart, koja je regionalni zastupnik "Sony Music", jednom je od najvećih izdavačkih kuća na svijetu sa kojom su radili Leonard Koen, Brus Springstin, AC/DC, Bob Dilan, Bijonse... 

"Highway” je sa numerom "Bar na kratko" (njihov jedini sing za sada) osvojio treće mjesto na večeri "Novih zvijezda" ovogodišnjeg izdanja festivala "Sunčane skale".

RTCG

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.