10 stvari koje pravi muškarac nikada neće dozvoliti da se zapitate
Ilustracija

Pročitajte

10 stvari koje pravi muškarac nikada neće dozvoliti da se zapitate

... jer on zna kako treba da se ponaša prema dami!

Komunikacija je ključ svake zdrave veze. U ljubavi mi svi komuniciramo na različize načine te je važno da se oslobodite svih utemeljenih pravila i jednostavno opustite u vezi. Ipak imajte na umu jednu stvar: 

Ako vas muškarac stvarno voli, znaćete i osjećaćete tu ljubav. U suprotnom, stalno ćete preispitivati sebe i vaš odnos. 

Predstavljamo vam 10 stvari koje pravi muškarac nikada neće natjerati da se zapitate: 

1. Da li te poštuje 

Ljubav se zasniva na poštovanju. Mi ne možemo da volimo nekoga koga ne poštujemo. Poštovanje partnerovog mišljenja, osjećanja i potreba i želja je osnova bez koje nijedna veza ne može da uspije. 

Muškarac koji voli i brine za svoju ljepšu polovinu uvijek će se konsultovati sa vama prilikom donošenja važnih odluka u životu. On će tražiti da čuje i vaše mišljenje. Pravi muškarac će vas tretirati kao drugi dio sebe. 

2. Da li si mu dovoljno lijepa 

Pronalaženje nekoga ko je dovoljno lijep, ne podrazumijeva samo fizičku privlačnost. Istina je da kada volimo nekoga onakvim kakav je on zaista, onda prirodno sve vezano za njega postaje lijepo. Nijedan muškarac ne bi trebalo da dozvoli da se njegova dama pita da li mu je ona dovoljno lijepa. Jednostavno lijepi komplimenti i obraćanje pažnje na sitne detalje mogu da učine čuda u vezi. 

3. Da li cijeni tebe i tvoj trud 

Razumljivo je da je život težak i veoma stresan i zato često gubimo iz vida tuđa osjećanja. Ovo se posebno događa kada dođu naporni dani u kojima vlada mnoštvo obaveza, sastanaka i teškog rada. Ipak, veza je razlog (i podsjetnik) zašto je važno da stalno ulažemo trud i energiju, kako bi ona dobro funkcionisala. 

Bez obzira na to koliko je neko zauzet, onog trenutka kada dođe kući ili kada se sretnete, važno je da pokaže koliko cijeni sve što radite u životu, a posebno sve što činite za njega. 

4. Da li si vrijedna truda 

Vi ste vrijedni svakog truda i svaki pravi muškarac će se uvijek truditi da vam to stavi do znanja. Mr Right vas nikada neće ostaviti da razmatrate da li ste dovoljno dobri za njega ili ne. 

5. Da li planira budućnost sa tobom 

Kada je muškarac iskren sa vama i ima prave namjere, on neće imati problem da zajedno sa vama pravi planove za budućnost. Bilo da je riječ o dolazećem raspustu ili odmoru, njegova spremnost da kaže “mi” kada priča o tome je jasan znak da kada zamišlja svoju budućnost, on jasno vidi vas pored njega. 

6. Da li te dovoljno podržava 

Pravi muškarac osim na prvom mjestu poštovanja i cijenjenja, uvijek je najjača podrška i oslonac- u svim situacijama, odnosno i u dobrim i lošim vremenima. Ne postoje izazovi i neočekivane situacije koje bi ga omele u tome. On će uvijek biti na vašoj strani, kroz bilo šta da prolazite. Naravno, ovo pravilo važi u čvrstim i zdravim vezama u kojima su partneri posvećeni jedno drugom. 

Zapamtite, svaki čovjek može biti uz vas kada naiđu lijepi i sunčani dani. Pravi test karaktera je da li će on otvoriti kišobran nad vama, tokom burnih dana. 

7. Da li možeš biti totalno otvorena i iskrena sa njim 

Komfort i opuštenost u vezi dolazi sa sposobnošću da budete totalno otvoreni i iskreni prema partneru- a to jedino možete učiniti ako znate da nećete, nakon iskrenog razgovora, zauzvrat dobiti osudu. Zato budite sigurni da će vas Mr Right podstaći da se otvorite i da podijelite sva svoja osjećanja sa njima. I naravno, vi ćete znati da će vas on posavjetovati i nikada vam neće prigovoriti. A to znači da ćete vi biti ono što jeste kada ste sa njim. 

8. Da li je posvećen sebi i svom uspjehu 

Bilo da uči nove stvari, razvija nove vještine, čita novu knjigu ili gleda dobar dokumentarac- pravi muškarac koji uvijek radi na sebi i svom napretku će uvijek intelektualno biti veći izazov za vas i održavati vašu pažnju. On će raditi sve te stvari zbog ličnog uspjeha, a to će istovremeno imati pozitivan uticaj na vašu vezu. 

9. Da li se osjećaš sigurno kada si pored njega 

Najbolji kompliment koji žena može dati muškaracu je da se osjeća sigurno i zaštićeno kada je pored njega. Bez obzira na to koliko je muškarac zgodan, harizmatičan ili materijalno osiguran- ako dama ne može mirno spavati pored njega noću, sve drugo gubi značaj. 

10. Da li te on stvarno voli 

Ljubav nije pasivna emocija. Ona nije samo nešto što zaposedne naše srce, i proširi se kao kada se rasprši vatromet na nebu. Ljubav je izbor. To je svjestan napor koji uključuje prihvatanje velikih razlika, tuđih želja i potreba, ali i prihvatanje svega onoga što partner može da nas nauči u životu. 

Ljubav podrazumijeva veliko uzajamno požrtvovanje, posebno u lošim danima koji nas mogu zadesiti na putu. Taj put može imati ležeće policajce, rupe i sve neočekivane prepreke. Ali treba uzeti za činjenicu da pravi muškarac je uvijek tu i svaku nepriliku proživljava zajedno sa vama. 

Zato pravi muškarac nikada neće dozvoliti da se zabrinete da li će otići sljedećeg dana i ostaviti vas na "putu užasa" samu - zato što se obavezao na izbor da vas voli. Svakog dana!

Cosmopolitan.rs

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.