Facebook uveo video za profilne slike!
Ilustracija

Velika novina na najpopularnijoj društvenoj mreži

Facebook uveo video za profilne slike!

Facebook testira video umjesto statične profilne slike koji će uskoro biti dostupan svim korisnicima.

Za sada ovu mogućnost, kako piše Mondo, mogu da koriste i testiraju vlasnici Facebook naloga u Kaliforniji, ali mreža planira da to bude globalno dostupna opcija.

Pravilo je da se video ili animacija u trajanju do sedam sekundi koristi umjesto statične profilne slike i da se vidi samo onda kada drugi korisnik posjeti Facebook profil stranicu nekog korisnika. Dakle, video se neće vidjeti prilikom komentarisanja, kada drugi vide naš status i slično, nego samo onda kad uđu u profil korisnika koji ima video ili animaciju.

Facebook radi i na uvođenju privremnih profilnih fototografija, koje će se same zamijeniti starim slikama kada definisani period istekne. Recimo, ako za praznike želite da imate prigodnu sliku sa rogovima irvasa i želite da se stara vrati za sedam dana, kad praznična euforija prođe - i to ćete moći uskoro, prenosi Mondo.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.