Bokser umro od posljedica nokauta
Ilustracija

Južna Afrika

Bokser umro od posljedica nokauta

Južnoafrički bokser Mzvanele Kompolo umro je od posljedica nokauta pretrpljenog u meču u utorak, saopštilo je ministarstvo sporta južne Afrike.

Dvadesetdvogodišnji Kompolo nokautiran je u utorak u prvoj rundi meča protiv Sifenati Kampija, a nedugo potom je kolabirao.

Nesrećnom bokseru je prva pomoć ukazana odmah na ringu, da bi bio prebačen u bolnicu u mjestu Frere, gdje lekari nisu uspjeli da mu spasu život, javio je Tanjug.

Agencija podsjeća da je ovo drugi smrtni slučaj u ringu u Južnoj Africi za poslednjih godinu dana, pošto je u oktobru prošle godine zbog izliva krvi u mozak preminula Findile Mvelasa.

Prije dva dana je od posledica nokauta umro australijski bokser Dejvid Braun Džunior, nakon čega je Medicinska asocijacija Australija zatražila zabranu boksa u toj zemlji.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.