Litvanija u  polufinalu sa Srbijom, savladala Italiju
Foto: Eurobasket2015

Produžeci odlučili

Litvanija u polufinalu sa Srbijom, savladala Italiju

Litvanija je posljednji polufinalista Eurobasketa, pošto je sinoć u Lilu poslije produžetka pobijedila Italiju sa 95:85 (21:20, 16:16, 23:23, 19:20, 16:6).

U regularnom dijelu meča bilo je 79:79. Litvaniju je do trijumfa predvodio njen najbolji igrač Jonas Valančijunas, koji je meč završio sa 26 poena i 15 skokova. On je šest poena postigao u produžetku.

Najefikasniji u timu Italije bio je Andrea Barnjani sa 21 poenom.

Litvanija će u polufinalu Evropskog prvenstva igrati protiv selekcije Srbije, koja je ranije juče savladala Češku sa 89:75.

Danas je na programu prva borba za finale u kojoj se sastaju Francuska i Španija. Srbija i Litvanija igraju u petak.

Finalni meč na programu je 20. septembra.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.