Evropsko prvenstvo: Srbija se plasirala u polufinale
foto: Beta/AP

Bolji od Češke

Evropsko prvenstvo: Srbija se plasirala u polufinale

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva pošto je danas u Lilu u četvrtfinalu pobijedila Češku sa 89:75 (21:21, 24:21, 22:21, 22:12).

Košarkaši Srbije su ostvarili i sedmu pobjedu na kontinentalnom šampionatu i došli na korak od plasmana na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Češka, koja je u napravila iznenađenje u četvrfinalu eliminisavši Hrvatsku, večeras je potvrdila svoj kvalitet i pokazala da nije slučajno među osam naboljih selekcija na turniru.

Ekipa Aleksandra Đorđevića je meč prelomila tek u posljednjih pet minuta, a pomoglo im je i to što u poslednjoj četvrtini Česi nijesu pogađali sa distance.

Sjajne partije u timu Srbije pružili su kapiten Miloš Teodosić sa 12 poena i 14 asistencija, Zoran Erceg sa 20 poena i Nemanja Bjelica sa 14 poena i devet skokova.

Jan Veseli je završio utakmicu sa 23 poena i 10 skokova za Češku, dok je Tomaš Satoranski postigao 20 poena.

Protivnik Srbije u polufinalu biće pobjednik večerašnjeg duela Italija-Litvanija, koji počinje u 21 sat.

“Azuri” su do sada bili odlični u napadu (86 poena po meču), ali je odbrana glavni problem, jer primaju više od 80 poena po meču, dok Litvanci dozvoljavaju samo 69,5 poena po utakmici.

U drugom polufinalu sastaće se domaćin Francuska i Španija.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.