Na Fejsbuku uskoro „Dislike“ opcija

Nakon višegodišnje debate

Na Fejsbuku uskoro „Dislike“ opcija

Nakon višegodišnje debate, izgleda da je Fejsbuk samo par koraka od uvođenja „Dislike“ opcije na svom sajtu.

Šef Fejsbuka je jučena sastanku u sjedištu kompanije izjavio kako u sljedećim mjesecima planiraju uvesti opciju "ne sviđa mi se" uz onaj postojeći "sviđa mi se". Zakerberg je istakao kako će ova mogućnost podstaknuti korisnike da iskažu svoje emocije, dok su do sada imali samo jednu opciju. 

"Korisnici me godinama ispituju o uvođenu 'dislike' opcije. Danas je zaista poseban dan jer konačno mogu potvrditi kako radimo na tome I da će uskoro biti dostupan.", izjavio je Zakerberg i dodao da "Nije svaki trenutak i dobar trenutak. Na primjer, ako dijelite sadržaj kao što su vijest o izbegličkoj krizi ili status o smrti nekoga iz porodice, nije baš najprijatnije 'lajkovati' takav sadržaj. Smatram kako je korisnicima bitno da imaju više opcija." 

Ovu vrstu "ocjene sadržaja" na društvenim mrežama već godinama viđamo na nekim drugim servisima poput YouTubea pa se ovaj potez čini kao logično rješenje.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.