Zgrada
Zgrada „Fejsbuka“ ima park na krovu

Fantazija

Zgrada "Fejsbuka“ ima park na krovu! (VIDEO)

Da li ste se nekad pitali kako izgleda kancelarija osnivača „Fejsbuka“? Mark Zakerberg je na svom profilu objavio prvi video-snimak u kome u kratkom obilasku vodi gledaoce kroz glavnu kancelariju sjedišta kompanije.

Mark Zakerberg, 31-godišnji milijarder je na svom Fejsbuk profilu objavio prvi snimak u visokoj rezoluciji u kome se prvi put može vidjeti njegova kancelarija na ovakav način.

Ono po čemu je kompanija „Fejsbuk“ specifična, navodi prvi čovjek popularne društvene mreže, jeste to što nema zasebnih kancelarija – svi rade zajedno i sve je vrlo otvoreno.

„Želimo da stvorimo vrlo otvorenu atmosferu u ovoj firmi gdje svi mogu da vide na čemu neko radi i sa kim se sastaje. Ovo stvara jednu transparentnu kulturu koja nam omogućava da radimo najbolje što možemo“, istakao je Zakerberg.

Kompanija „Fejsbuk“ je ove godine premještena u zgradu slavnog arhitekte Frenka Gerija, u dizajnirani kancelarijski prostor u Kaliforniji.

Maketa zgrade

Maketa zgrade

 

Novo sjedište kompanije od 40.000 kvadratnih metara, poznato i kao MPK20, navodno je najveći prostor otvorenog tipa za zaposlene – njih 2.800, da budemo precizni.

Na krovu zgrade se nalazi čak i park površine preko tri hektara, sa stazama za šetnju.

„Zgrada je sama po sebi jednostavna i nije ni malo 'fensi'“, komentarisao je Zakerberg u martu.

Mark Zakerberg i Frenk Geri
Mark Zakerberg i Frenk Geri

„To je namjerno. Želimo da naš prostor daje osjećaj nekog rada koji je i dalje u toku. Kada se uđe u našu zgradu, želimo da se osjeti koliko je još mnogo toga ostalo da se uradi u našoj misiji da povežemo cio svijet“, zaključio je Mark.

RTS

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.