Modni komadi zbog kojih ćete muškarcima odmah postati privlačnije
Ilustracija

Top 5

Modni komadi zbog kojih ćete muškarcima odmah postati privlačnije

Muškarci nisu komplikovani, ali to ne znači da nemaju neke stvari na kojima insistiraju. Kada je riječ o modnim detaljima koje ih privlače kod djevojaka, ove su najbitniji...

Modna internetska stranica WhoWhatWear.com izdvojila je odjevne komade i obuću koje trenutno povećavaju privlačnost žene u očima muškaraca. Ukoliko želite da privučete zadivljene poglede, uvrstite neke od ovih komada u svoj u garderobu... 

1. Štikle 

Prema studiji objavljenoj u časopisu Archives of Sexual Behavior dokazano je da je visina žena direktno povezana s njenom atraktivnošću u očima jačeg pola. Štaviše, ista je pokazala da će muškarci priskočiti u pomoć djevojci što je viša njena potpetica na cipelama. 

2. Mala crna haljina 

Mnoga istraživanja i ankete su pokazale da je crna boja samopouzdanja, inteligencije i seksepila. Ove karakteristike osobito dolaze do izražaja kada žena bira malu crnu haljinu koja naglašava njene adute. 

3. Odjeća otvorenih ramena 

Mislite da muškarci "padaju" na grudi i zadnjicu? Razmislite malo bolje. Istraživači na univerzitetu Novi Južni Vels otkrili su da muškarce privlači pogled na gola ramena i ruke, pa će bluze i haljine koje otkrivaju ovaj dio tijela biti posebno privlačni jačem polu. 

4. Garderoba crvene boje 

The Journal of Personality and Socal Psyhology je objavio kako je crvena boja muškarcima najdraža. Muške poglede mamiće bluze, haljine, čak i ruž za usne u ovoj boji strasti, ljubavi i romantike. 

5. Bodycon haljine 

Studija objavljena u časopisu Archives of Sexual Behavior pokazala je da muškarce privlače žene koje imaju naglašenu figuru pješčanog sata. Na takvim ženama češće i duže zadržavaju pogled. Upravo zato veoma su popularne bodycon haljine koje siluetu čine skladnijom.

Superžena

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.