Litvanija pobjedom nad Gruzijom posljednji četvrtfinalista
Foto:eurobasket2015

EUROBASKET 2015

Litvanija pobjedom nad Gruzijom posljednji četvrtfinalista

Košarkaška reprezentacija Litvanije večeras je u osmini finala Eurobasketa u Lilu pobijedila Gruziju, rezultatom 85:81.

Litvanija je tako postala posljednji četvrtfinalista Evropskog prvenstva u košarci. 

Gruzija je bila bolja u prvoj dionici igre (20:17), nakon čega je Litvaniji pripala druga četvrtina (22:20). Treći period igre ekipe su odigrale sa podjednakim brojem koševa (22:22), pa je pobjednika u do kraja neizvjesnom susretu odlučila posljednja četvrtina za konačnih 85:81 u korist Litvanaca.

U četvrtfinalu Evropskog prvenstva za košarkaše u utorak, 15. septembra, od 18:30 sati u Lilu sastaće se Španija – Grčka, dok će istog dana od 21 igrati Francuska – Letonija.

Dan kasnije za polufinale snage će odmjeriti Srbija – Češka Republika (18:30 sati) i Italija – Litvanija (21), piše Anadolija.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.